Hummelinck Stuurman
Theaterbureau

winkel
cd's video's boeken t-shirts


site-navigatie:
nieuws
voorstellingen
winkel
info voor theaters
hstheaterbureau

 
 

Alex d'Electrique
Jenny Arean
De Berini's
Adele Bloemendaal
Marijke Boon
Hans Dorrestijn
Paul Haenen en Margreet Dolman
Brigitte Kaandorp
Jan Rot

Rooyackers, Kamps & Kamps

Wim T. Schippers
Hans Teeuwen
Sanne Wallis de Vries

Verzamel cd's
Kinderen

Moderne muziek

tekstboekjes

t-shirts

bestelinformatie

 

 

Alex d'Electrique

'Ik denk, dus ik verwar': 20 jaar Alex d'Electrique 2000-1980
( € 11,40 ƒ 25,00 / bestellen o.v.v. jubileumboek Alex) © 2001
De rauwste theatergroep van Nederland, bestaat twintig jaar. De kunsthistoricus en publicist Paul Kempers volgt de groep sinds het begin van de jaren tachtig en schreef, met steun van het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten, een boek over Alex' geschiedenis en achtergronden. ‘Ik denk, dus ik verwar': 20 jaar Alex d'Electrique 2000-1980 is een handzaam naslagwerk vol prikkelende gesprekken en onverwachte invalshoeken. Over humor die pijn doet, de pap die ‘krak' zegt en Mozes die de berg afdaalt – met een leesbril.

Alex d'Electrique
Vier Stukken

( € 6,90 ƒ 15,00 / bestellen o.v.v. Vier Stukken)

© 1996

In dit boek worden voor het eerst de teksten van ‘Vitale Delen', ‘De Onthoofde Hand', ‘Cutup/Uppercut' en ‘Het Periodiek Systeem der Elementen' gepubliceerd. De theatergroep Alex d'Electrique speelde deze voorstellingen in de periode 1993-1996. De teksten zijn fragmentarisch, zijn koortsachtig, zijn gebaseerd op historische gegevens, op mythen, op filmstructuren, ze zijn gestructureerde chaos. Ze zijn geïnspireerd door Monty Python, tekenfilms van Tex Avery, Pop, Performance Art, Futurisme, Dadaïsme, Fluxus, B-films en alle verhalen die door de Europese cultuur heen dwarrelen. Er een narratieve lijn in zoeken is een absurde bezigheid. In de inleiding wordt ‘Cutup/Uppercut' bijvoorbeeld als volgt getypeerd: ‘De voorstelling is een slecht getimed schilderij, een film gesneden door een Parkinsonpatiënt, gemonteerd door een zwaargestoorde en nagesynchroniseerd door een De La Tourette-lijder'.
In deze publicatie vechten de teksten om een autonoom bestaan, los van Alex d'Electrique.

Alex d'Electrique
AUGURKENTEUGELS

(VHS € 18,50 ƒ 39,90 / bestelnummer: AEVC.1)
©
1988
De groep Alex d'Electrique maakt een eigen soort theater, dat zich het best laat omschrijven als 'puinhooptheater'. In 1987 maakten zij voor de VPRO de serie Augurkenteugels, waarbij hun bijzondere gevoel voor humor het uitgangspunt was. Op deze video zijn de beste drie afleveringen verzameld: Kliniek d'Electrique, De Berg (genomineerd voor de Prix d'Italia) en De Bert Schnabbel Quiz.