Hummelinck Stuurman
Theaterbureau

winkel
cd's video's boeken t-shirts


site-navigatie:
nieuws
voorstellingen
winkel
info voor theaters
hstheaterbureau

 
 

Alex d'Electrique
Jenny Arean
De Berini's
Adele Bloemendaal
Marijke Boon
Hans Dorrestijn
Paul Haenen en Margreet Dolman
Brigitte Kaandorp
Jan Rot

Rooyackers, Kamps & Kamps

Wim T. Schippers
Hans Teeuwen
Sanne Wallis de Vries

Verzamel cd's
Kinderen

Moderne muziek

tekstboekjes

t-shirts

bestelinformatie

 

 

Hans Dorrestijn

Hans Dorrestijn
Pretpark

(CD € 18,50 fl 39,90 / bestelnummer: PAHCD 101
© 1992
De cd Pretpark is een liveregistratie van de gelijknamige solotheatershow waarin Dorrestijn met zijn zwartgallige humor tot eenzame hoogte stijgt.

Hans Dorrestijn
Mooi van lelijkheid

(CD € 13,50 ƒ29,90 / bestelnummer: 514 601-2)
© 1993
In 1993 werd eindelijk deze cd uitgebracht van Dorrestijns tweede lp, waarop hij wanhopig achter de muziek aanholt of er juist zenuwachtig aan vooruitsnelt. Met de mooie liedjes De Bekeerling en De Lelijkheid 1.

Hans Dorrestijn
Na Regen komt Dorrestijn

(CD € 18,50 fl 39,90 / bestelnummer: PAHCD 102)
©
1993
De pers prees het theaterprogramma Na regen komt Dorrestijn als bijna het beste wat Dorrestijn ooit geleverd had. In de polder van Eemnes wacht Hans eenzaam in de regen op de bus die hem naar het theater zal brengen.

Hans Dorrestijn
Onvergeeflijke Melodieën

(CD € 18,50 fl 39,90 / bestelnummer: CDJD 26 HD)
© 1994
Een verzamel-cd van Hans Dorrestijn met daarop de 33 beste nummers van wat hij sinds 1974 heeft uitgebracht. Via de lp Bofkont, waarvan er niet meer dan 200 verkocht zijn, tot en met Na regen komt Dorrestijn, volgen wij zijn muzikale carrière. O.a. Moederdag, Nooit, nooit, nooit neem ik een hond, Eendjes voeren.Hans Dorrestijn
Gesmolten Ijsberen

(CD € 18,50 fl 39,90 / bestelnummer: CDJD 29 HD)
© 1996
(VHS integrale theaterversie € 18,50 ƒ39,90 / bestelnummer: 055174-3) © 1997
De cd van de gelijknamige theater-voorstelling. Wat komt er op deze cd aan de orde? Wat er altijd aan de orde komt: liefde, huwelijk, eenzaamheid, buitenlandse reisjes en uiteraard veel sneeuw en ijs. Maar ook gezellige dingen zoals koekoeksklokken, zaktelefoons, in het water gevallen vakanties en anti-depressiva.

Hans Dorrestijn
Hans Dorrestijn viert Oud en Nieuw met Frans Ehlhart - Onvervuld Verlangen

(CD € 18,50 fl 39,90 / bestelnummer: CDHSP 38 HD)
©
2000
Op deze dubbel-cd vindt u een liveregistratie van het gelijknamige theaterprogramma, waarin Dorrestijn met zijn rauwe zangstem, sobere presentatie en absurde teksten de eeuwwisseling bezingt. Zijn pianist en vriend Frans Ehlhart speelt het feest mee. Schrijver, cabaretier, zanger en tekstdichter Hans Dorrestijn is op deze cd in al zijn facetten te bewonderen.

Hans Dorrestijn
Finale kwijting

Onverhuld maar niet verboden
Verkrijgbaar in de boekhandel
Uitgeverij De Arbeiderspers

Finale kwijting behelst een omzien naar een traumatisch verleden. De hoofdfiguur van deze autobiografische roman beschrijft nauwgezet wat hem op zijn levensweg is overkomen en hij spaart daarbij zichzelf niet. Leugens, bedrog, zelfmoordpogingen, maar ook verzoening en genezing komen aan bod. Hoofdthema is de onophoudelijke strijd tussen een maniakale alcoholische tekstschrijver en zijn koppige amuzische echtgenote. De spanning tussen hen wordt zo intens dat ze ten slotte onhoudbaar wordt. Ook heeft de hoofdfiguur voortdurend conflicten met figuren uit zijn onmiddellijke omgeving die niet bijdragen tot zijn gemoedsrust. Finale kwijting kan worden gezien als een pleidooi voor de stelling dat het karakter van de een het noodlot is van de ander. Het is niet alleen een frontale aanval maar ook een queeste naar een persoonlijke catharsis.